Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Αποτυχία...

Στον αθλητισμό,στη ζωή και στη καθημερινότητα γενικότερα υπάρχουν συνέχεια μικρές μάχες οι οποίες είτε κερδίζονται είτε χάνονται. Το να τις κερδίσεις είναι πάντα ο στόχος αλλα δεν σημαίνει ότι αυτό βρίσκεται στα πλαίσια του εφικτού καθημερινά και ανελλιπώς. Θα υπάρξουν οι απογοητεύσεις οι αποτυχίες οι ήττες και μέσα απ'όλες αυτές χτίζεται ένα κράμα το οποίο κάνει τις επόμενες επιτυχίες πιο γλυκιές και τις αποτυχίες πιο ανώδυνες.
Η διαχείρηση της αποτυχίας είναι ίσως και το κομβικό στοιχείο που ξεχωρίζει τους πρώτους με τους δεύτερους,τους καλούς με τους καλύτερους...
Κανείς δεν έχει δημιουργήσει το οτιδήποτε με επιτυχίες. Κάθε επίτευγμα κάθε ανακάλυψη κάθε ρεκόρ και κάθε μνημειώδες συμβάν κρύβει πίσω του πολλή προσπάθεια και αμέτρητες αποτυχίες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τη στιγμή που όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν όπως πρέπει να λειτουργήσουν και έρχεται το αποτέλεσμα.
Το καλύτερο απ'όλα;Έχοντας περάσει ο καιρός και έχοντας μαζέψει αναμφίβολα με κάποιες επιτυχίες και κάποιες αποτυχίες όλες μαζί γίνονται ένα εφόδιο δυνατό και χρήσιμο...Δεν είναι άλλο από την εμπειρία που απλοποιεί πράγματα και καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: